donderdag 4 juli 2013

Dion - Alone with Dion (1960)Dion is de artiestennaam van Dion DiMucci (New York City, 18 juli 1939), een Amerikaans zanger en componist die een nummer 1-hit had in 1961 met "Runaround Sue".

Dion werd geboren in de Bronx in New York. In zijn jeugd was hij lid van straatbendes in de Bronx

In 1958 vormde hij samen met drie vrienden uit de Bronx de doo-wopgroep Dion and the Belmonts. Ze hadden een hit met "I Wonder Why", hun eerste single op Laurie Records. Hun grootste hit was "A Teenager In Love", dat de vijfde plaats in de Hot 100 bereikte.

Ze traden op in American Bandstand en in 1959 namen ze deel aan de Winter Dance Party-toer, met onder meer Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper. Toen Buddy Holly een vliegtuig charterde om vanuit Clear Lake (Iowa) naar een volgend optreden te vliegen, wees Dion een plaats in het vliegtuig af omdat hij de prijs van $36 te hoog vond. Het toestel stortte neer en de vier inzittenden - de piloot, Buddy Holly, Ritchie Valens en J.P. Richardson (alias The Big Bopper) - stierven in de crash.

In 1960 gingen Dion and the Belmonts uit elkaar. Dion ging verder als solo-artiest. Hij liet de doo-wop achter zich en profileerde zich meer als een rock-'n-roll- en rhythm-and-blueszanger. Hij scoorde nieuwe hits in 1960 met "Lonely Teenager" en "Runaround Sue", dat hij samen met Ernie Maresca schreef.

Deze LP is uit 1960 en bevat de hit "Lonely Teenager".

De hoes is prachtig en gestyleerd : Dion als verleider met twee vrouwenarmen die hem omarmen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten