vrijdag 19 juli 2013

Paul McCartney - Ram (1971)Een zwaar onderschatte plaat van ex-Beatle Paul.

Ram is een album van Paul McCartney en Linda McCartney uit 1971. Het album kwam in de Verenigde Staten uit op 17 mei en in Europa op 28 mei 1971. Het album werd grotendeels opgenomen in New York in november en december van 1970. Na een onderbreking voor kerst en nieuwjaar werd het werk in januari voortgezet. Het afsluitende werk vond plaats van februari tot april 1971 in de Sound Recording Studios in Los Angeles.

In tegenstelling tot zijn voorganger McCartney, waar Paul McCartney vrijwel alle instrumenten zelf speelde, betrok Paul McCartney ditmaal studio muzikanten voor het inspelen van Ram. Hij koos voor Denny Seiwell op drums en Dave Spinoza op gitaar. Later werd Dave Spinoza vervangen door Hugh McCracken. Daarnaast betrok Paul McCartney enkele muzikanten van de New York Philharmoniker voor de strijk- en blaaswerk ten behoeve van "Uncle Albert/Admiral Halsey", "Long Haired Lady" en "Back Seat Of My Car".

Paul McCartney koos voor de titel Ram omdat het woord twee betekenissen heeft, niet alleen in het Engels maar ook in het Nederlands: naar voren stoten (rammen) en een mannelijk schaap. Op de voorkant staat een foto van Paul McCartney met een ram bij de horens. Ook staan er op de hoes meerdere foto's van copulerende kevers, oftewel "fucking beetles"....Het moge duidelijk zijn waar dat aan refereert.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten