dinsdag 30 juli 2013

Bob Dylan (1962)
Bob Dylan is het debuutalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan. Het werd op 19 maart 1962 door Columbia Records uitgebracht.

De muziek werd in twee of drie sessies in november 1961 opgenomen in een studio aan Seventh Avenue in Manhattan (New York). John H. Hammond verzorgde de muzikale productie. Hij hielp Dylan in de herfst van 1961 aan een platencontract bij Columbia Records.

Het album werd over het algemeen positief ontvangen door recensenten, maar de verkoopcijfers stelden teleur. In de eerste week werden er ongeveer vijftigduizend exemplaren van verkocht. Het Amerikaanse publiek was meer gewend aan folkzangers met gepolijste stemmen, terwijl Dylan een ruige zangstem had. Naar aanleiding van het floppen van zijn album werd Dylan bij Columbia Records "Hammond's folly" genoemd. Een maand na de uitgave van Bob Dylan begon hij met het opnemen van zijn volgende album, getiteld The Freewheelin' Bob Dylan.

Voor de hoes werden enkele foto's genomen door Columbia's huisfotograaf Don Hunstein, later verantwoordelijk voor o.m. de hoezen van "The Freewheelin' Bob Dylan" en Simon & Garfunkel's "Sounds Of Silence".

Dylan staat op die foto's als een jongen die pas een nieuwe gitaar heeft gekregen, echt een broekventje. De muts die hij draagt is een verwijzing naar Woody Guthrie, zijn idool.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten